izvođač i sertifikovani instruktor orijentalnog plesa, autor knjige Umetnost orijentalnog plesa

Enisa Imamovic instruktor plesa i autor knjige Umetnost orijentalnog plesa

Orijentalnim plesom bavi se od 2000. godine. Neguje prepoznatljiv živahan i elegantan stil zasnovan na tradicionalnom plesu, ali sa uživanjem radi i na neobičnim inovativnim projektima. Kao izvođača posebno je karakterišu muzikalnost, smisao za humor, raznovrsni repertoar, kao i zavidna veština improvizacije. Svaki Enisin nastup je u pravom smislu te reči jedinstven, bilo da je reč o nastupima na poslovnim i porodičnim svečanostima, gostovanju u arapskim lokalima ili o većim događajima, kao što su festivali, modne revije i pozorišne večeri.

Pored aktivnog bavljenja plesom, proučava i piše o istoriji i teoriji orijentalnog plesa. Njena knjiga „Umetnost orijentalnog plesa“ – prva ove vrste na našem jezičkom prostoru – izašla je iz štampe krajem 2010. Prema rečima našeg velikog teatrologa i književnika Jovana Ćirilova, jednog od recenzenata:

sudeći po onom što nudi svojim tekstom i poglavljima koje je obradila, njen pionirski rad zaslužuje svaku pažnju.

Od 2014. je član Međunarodnog plesnog saveta (CID-UNESCO).

U svom radu Enisa se zalaže za spoj umetnosti, zabave i edukacije, i nastoji da na ovaj kreativni način doprinese boljem razumevanju među kulturama.

Šarmantna Enisa Imamović oduševila nas je svojim plesom i predavanjem na temu Umetnost orijentalnog plesa Bilten Inner Wheel klub Beograd Singidunum
U današnje vreme kada se svi okrećemo Zapadu, jedna drevna veština Bliskog istoka osvojila je svet. Enisa Imamović, autorka knjige o orijentalnom plesu, igračica i instruktorka, uči nas da, kada se radi o umetnosti uživanja u životu, podela na Istok i Zapad zapravo i ne postoji. Ivanka Andrejević (Lisa 13. januar 2012.)
Ples kao životna radost
Podelite s drugima: